Partnereink
AHIMSZA jógaközpont
Lehóczki Laura
Szülésfelkészítő foglalkozás
Szülésfelkészítő foglalkozás
Hathajóga

Születésünkkor a képességek, lehetőségek gazdag tárházával jövünk a világra, majd évek-évtizedek során a fel nem használt talentumok feledésbe merülnek, megkopnak. Életmódunk, körülményeink lenyomatot hagynak testi, szellemi, érzelmi síkon egyaránt.
A jóga évezredek alatt kifejlesztett technikái a helyes életmód tudományát foglalják magukba, ezért fontos, hogy életünk részévé váljon. A jóga az emberi lét minden aspektusára hatással van, a fizikaitól, a vitális, mentális és érzelmi jellegen át a spiritualitásig. A test, a tudat és az érzelmek egyensúlyát, azok összhangját jelenti. Mivel legtöbbünk a fizikai testen való munkával tudja legkönnyebben elkezdeni a változtatást, ezért a jógagyakorlásban nagy szerepe van a különféle testtartásoknak, ászanáknak. Ezek segítik a testi funkciók tökéletes összhangját, miközben megerősítik a testet és visszaállítják rugalmasságát. A táplálkozásra vonatkozó javaslatok segítik, támogatják ezt a folyamatot. A jóga gyakorlását a mozgás, a légzés és a figyelem összhangja emeli egyre magasabb szintre. A jógát gyakorló az évek során nem a test leépülését, hanem új életre éledését élheti át, felélesztve, fejlesztve a születéskor kapott képességeket.

A fizikai test megismerése után a jóga a mentális és érzelmi síkra lép. Nem az élet nehézségeit szünteti meg, hanem megtanít bennünket arra, hogyan birkózzunk meg vele.
A jóga gyakorlása során kifejlődik a tudatosság az érzelmi, gondolati és fizikai síkok között, megismerjük hogyan hat az egyes szinteken fellépő zavar a többire.
A jógának számos ága ismeret, az elmúlt évtizedekben a hatha jóga vált a legismertebb, legszélesebb körben gyakorolt rendszerré. A jóga célja a legmagasabb szellemi út elérése maradt, de a spirituális céloktól függetlenül a jóga gyakorlatai kézzelfogható, jótékony hatást fejtenek ki mindenkire.
Alternatív terápiaként jó eredménnyel alkalmazható a civilizációs betegségek megelőzésében, leküzdésében.

„A jóga olyan fény, amely ha egyszer kigyúl, sosem halványul el. Minél többet gyakoroljuk, annál ragyogóbb lesz.”

B.K.S Iyengar