Partnereink
AHIMSZA jógaközpont
Lehóczki Laura
Szülésfelkészítő foglalkozás
Szülésfelkészítő foglalkozás
Levelek szülés után

Ezen az oldalon azokból a levelekből válogattam, amiket szülés után írtak azok a kismamák, akik a várandósság alatt rendszeresen látogatták az óráimat. Van, aki az első szüléséről számol be, van aki bába és dúla támogatásával az otthon szülést választotta, és van akinek császármetszéssel sikerült gyermekeit világra hozni. Számomra legmeghatóbbak azok a beszámolók, amelyekben az előző szülések fájdalmas és félelmes emlékein sikerült felülkerekedni a jóga segítségével. Sokuknak talán utolsó esélye volt, hogy a szülésre, mint felemelő, szép élményre gondoljanak vissza.

Eszter
„Azt hiszem sikerült minden rossz élményt kiradírozni, amit előző szülésnél szereztem. Az utolsó napokban igyekeztem relaxálni, vizualizálni. Szülés közben használtam a légzéstechnikákat. Mérhetetlenül hálás vagyok az égnek, hogy annak idején elvezetett hozzád jógára, de legfőképp Neked vagyok hálás a rengeteg biztatásért, segítségért. Biztos vagyok benne, hogy ezek nagyon sokat segítettek a sikeres végkimenetelhez. Leginkább az utolsó alkalom tett helyre, mikor sokat tudtunk beszélgetni, és én nagyon féltem. Sosem felejtem el! Nagyon köszönünk mindent. Kívánom, hogy nagyon sok kismama eljusson hozzád, mert ezzel nagyon sok negatív élményt megúszhatnak. Sok ilyen kellene, és minimálisra csökkenne a császárok száma.”
dísz
Renáta
„Szeretném még egyszer megköszönni azt a sok segítséget, támogatást, biztatást, kedves szavakat, amelyekkel az elmúlt fél évben támogattál! Nagyon sok erőt adott! A légzések sokat segítettek a vajúdás utolsó szakaszában. Erőt adtak és könnyebbé tették a szülést, már amennyire lehetett. Mindenkinek ilyen gyors szülést kívánok! És persze javaslom a heti 5-6 jógát, mert nekem az biztos nagyon sokat segített.”
dísz
Orsolya
„Megszületett a kisfiam, s nagyon szép élmény volt. Alkalmaztam azokat a gyakorlatokat, légzésmódokat, amiket tanultunk. Rendkívül hasznosak voltak az órák, köszönöm szépen.”
dísz
Fanny
„Ezúton is szeretném megköszönni a felejthetetlen jógaórákat és a beszélgetéseket! Nagyon hiányoztok! Biztos vagyok benne, hogy a következő várandósság alatt is megpróbálok valahogy eljárni órára! :)”
dísz
Ilona
„A szülés nagyon szép élmény volt. A vajúdási szakaszt is a szülőágyon töltöttem, egész végig relaxáltam, figyeltem a légzésemre és nagyon bevált, hogy az „sz” hangot zengettem. A kitolási szakasznál is sikerült ellazítanom a medence részt és úgy „tolnom”, így éreztem is csusszanni a babát. Nagyon jó volt! Az orvos és a szülésznő meg is dicsért: milyen szép, rutinos szülés volt :). Úgy érzem ez nem sikerült volna a kismama jóga és a nagyon tudatos odafigyelés nélkül. Szeretném ismét megköszönni a segítséget.”
dísz
Rebeka
„Nagyon jól tudtam használni a légzéseket, és a medence körzéseket, amiket az órákon gyakoroltunk. Köszönöm ezt a sok mindent amit tanultam az óráidon. Biztasd a lányokat, hogy amit nálad tanulnak merjék használni, segítsék a babát.
Köszönöm még egyszer, nagyon jó dolog amit csinálsz.:)”
dísz
Eszter
„Első kislányunk, születése nagyon rossz élményt hagyott bennem, majdnem egy évig dolgoztam fel. Most úgy nézett ki, hogy megismétlődik a helyzet ….egy igazi szülésélmény lett, ami felülírta a korábbit teljes mértékig, és nagyon sokat adott.
Kedves Gabi, ezúton köszönök minden gyakorlatot és légzéstechnikát, minden biztató mondatot, mert ezek is sokat segítettek, hogy ott legyek testben, lélekben és ésszel egyaránt. (A hangkiadással próbálkoztam, de csak a nyöszörgésig jutottam :))
Üdvözlök mindenkit és legalább ilyen szép és gyors szülésélményt kívánok, addig pedig kitartást az utolsó hetekre, hónapokra!”
dísz
Zsófi
„Nagyon szépen és nyugodtan érkezett e világra. Minden úgy alakult ahogy szerettük volna. Teljesen háborítatlan és gyönyörű szülés volt. Napokig a föld fölött jártam, és most is, ahogy visszagondolok boldogság járja át a szívem. Olyan volt mintha csak a férjemmel ketten lettünk volna. A bába és a dúla szinte észrevétlenül voltak jelen. Nem volt gyors szülés kb. 8 óra, de nem éreztem megterhelőnek vagy fárasztónak. Vajúdás ideje alatt szinte végig ringatóztam, táncoltam. Nagyon jó volt, hogy nem kellett csendben maradnom. Nem gondoltam, hogy ha szabadon hangot adhatok az érzéseimnek az ennyire sokat segíthet. Eszembe jutott amit sokszor beszéltük és gyakoroltuk is, hogy az ááá... hang kiadása segít a tágulásban. Hát én alkalmaztam is a fájások erősségének növekedésével egyre intenzívebben. Szerintem ez teljesen ösztönös, ha egy nőt hagynak szabadon szülni és nem szólnak rá. ...
Szeretném Neked is megköszönni a sok segítséget a várandóság alatt. Minden alkalom egy kincs volt számomra nagyon élveztem.
Kívánok minden kismamának örömteli várakozást, gyönyörű szülést és boldog babázást!”
dísz
Ágnes
„Az 5 perces fájásoktól a megszületèsig 21 óra telt el. De azért is írok, hogy köszönetet mondjak, amit ott az órán tanítottál, mutattál nekünk! A légzéstechnikámat végig dicsérték, és nagyon nagy hasznomra is volt. Alapvetően jó benyomás és jó szülés élménnyel zártam az egészet, bár fájt kétségtelenül és gátmetszés egy kicsi kellett, de örömmel ismételném!
Még egyszer köszönök mindent.”
dísz
Szandra
„Szeretném megköszönni az elmúlt hónapok kismama jógáit. Nagyon sokat segített a szülésnél és jó volt nagyon ott lenni ”
dísz
Mariann levele, császármetszéssel világra hozott ikerbabái születése után
„Köszönök mindent, amit tőled tanultam. A műtét előtti lazításnál és a gyors felépülésben is nagy segítségemre volt és van.”
dísz
Lilla
„A vajúdás nálam sajnos eléggé sokáig elhúzódott, de sokat segített a nehéz percekben amiket Tőled és Czank Ágitól tanultam :) Nagyon szépen köszönöm a felkészítést!”
dísz
Nikolett
„Nagyon sokat segített mind a légzéstechnika, mind amit jógán, illetve szülésfelkészítőn tanultam. Az orvosok, akik vajúdásnál, szülésnél jelen voltak, mind dicsértek, hogy milyen jól kontrollálom a fájásokat, ezt pedig Neked és az általad átadott gyakorlatoknak köszönhetem, amiért hálás vagyok.”
Levelek szülés után